• Zilver en Brons op EK

 • EK Racketlon in Praag, een verslag van Guus van de Burgt
   
  Van 25-29 november heeft Nederland met maar liefst 17 spelers deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen in Praag. Dit is de grootste Nederlandse deelname ooit bij een internationaal toernooi in het buitenland. Helaas moest Alwin Krist wegens ziekte verstek laten gaan, waardoor we de 18e deelnemer en Nederlands nummer één misten.
   
  Op woensdag en donderdag waren de landenwedstrijden. Van de drie deelnemende teams wist alleen het 45+ team een wedstrijd te winnen.
  Het elite-team was heel dicht bij winst in de wedstrijd tegen Zwitserland. De winnaar van de laatste tenniswedstrijd zou de wedstrijd winnen. Taavi Suorsa speelde voor Nederland en is een zeer goede tennisser. Spelend tot de 11 met twee punten verschil verloor hij, na zelf ook matchpoints te hebben gehad, helaas met 20-18 (totale eindstand 142-145)
  Nog meer pech was er voor Taavi in het individuele toernooi. In de herenenkel C moest hij in de finale geblesseerd opgeven bij het badminton. Maar toch een knappe zilveren medaille. Ook Steve Rayson viel in de prijzen: 3e in de herenenkel 65+. Hij ging in zijn twee wedstrijden in de finalepoule steeds met voorsprong het tennis in, maar beide tegenstanders waren daarin net te sterk. 
   
  Het landenteam van Denemarken wist de Europese titel binnen te halen na de finale tegen Oostenrijk. In het singeltoernooi kwamen de favorieten voor de titels geen enkel moment in gevaar. Jesper Ratzer kon zijn tennisracket zelfs in de tas laten.
  Zuzana Kubanova kreeg in het onderdeel squash in haar 4 wedstrijden slechts 9 (negen!) punten tegen, in 2 wedstrijden had zij nog een aantal tennis-punten nodig om te winnen. (Tijdens de teamwedstrijden verloor Karin Geertsma het squash met 'slechts' 11-7, een erg sterke prestatie.)
   
  Op de feestavond wist Mark de Rijter velen te versieren (met ballonnen) en hadden we een gezellige, swingende afsluiting van een goed georganiseerd toernooi. Ik heb genoten van het toernooi, de mooie stad in kerstsfeer en de gezelligheid onderling. Dank hiervoor aan alle Nederlandse deelnemers: Marjoke van Doeland, Karin Geertsma, Kirsten Kaptein, Eefje Henkelman, Steve Rayson, Marc Veldkamp, Mark de Rijter, Tom en Maarten Joosten, Roland Wink, Waldo van Spijk, Onno Quik, Jos Meerman, Taavi Suorsa, Arjan Schuiling en Erik Roelofsen (laatste 2 niet op bovenstaande foto). En dank aan de vriendin van Steve en aan Geert Duijvesteijn voor de support.
   
  Tot ziens bij de volgende racketlontoernooien!