• Racketlon in Noord-Nederland

 • Afgelopen zondag werd in Groningen het eerste studenten kampioenschap, naast het reguliere Dunlop Racketlon toernooi, gespeeld. Met name Groningse studenten wisten het toernooi te vinden, maar ook twee Eindhoofse spelers bezochten de Groningse Stadjershal. Er werd gestreden in vier klassen, twee studentenklassen en twee reguliere.

  In de C/D studentenklasse speelden 7 heren en één dame in een knock-out systeem, waarbij de uiteindelijk winnaar Job Koomen werd, gevolgd door Erwin Holtrop en Eindhoofse Raghav Mohan.

  In de A/B studentenklasse werd badmintonner Bram Smit tweede en Aize van der Woude eerste.

  In het reguliere toernooi speelden drie debutanten tesamen met Karlijn Cox in een poule. Karlijn won de poule met duidelijke cijfers, gevolgd door Sabine van Dijk met de verrassende eerste sport voetbal.

  De heren C poule bracht debutant Erik van der Laan tussen twee organisatoren, Erik Roelofsen en Kirsten Kaptein, en de geblesseerde thuisspeler Felix Schoonbeek. Uiteindelijk trok Kirsten hier aan het langste eind met een zeer nipte overwinning op Erik.

  Volgend jaar hoopt Groningen Noord Nederland nog meer op de racketlonkaart te krijgen, hou hiervoor toernooi.nl in de gaten..