• Eerste keer King of Rackets

 • Afgelopen weekend was de 25e editie van de King of Rackets, een jubileum, dus feest. En een feest was het om dit toernooi te spelen, want alles was tot in de puntjes geregeld:

  -          Wil je wat eten? Er zijn de hele dag verse pasta’s. Genoeg van de pasta, dan naar de barbecue. En voor tussendoor nog gratis fruit, cake of ontbijtkoek.

  -          Dj, dansvloer en het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde players’ party: feestende mensen.

  -          Bij iedere sport zit iemand om de baan toe te wijzen, ballen mee te geven en uitslag te noteren.

  -          Wedstrijden van centrecourt worden live gestreamd en bij de wedstrijden in de elite worden ook de scores nog live bijgehouden. Het is nu nog terug te zien op YouTube.

  -          Grote schermen om twitterberichten en foto’s te delen en wedstrijden aan te kondigen.

  -          Als je wil kun je ook nog blijven kamperen op het sportpark. Als je dan op het sportpark parkeert wordt jouw auto ook niet weggesleept en heb je drie dagen plezier voor weinig geld.

  Een oud-deelnemer uit Zweden is zo geblesseerd dat hij jaren niet kan spelen, maar was nu toch speciaal voor dit toernooi naar België gekomen. Dat zegt toch veel over de sfeer. Ook de top-racketlonners vinden dit een leuk toernooi, dus extra voordeel voor ons is dat wij van hun wedstrijden kunnen genieten. Door het grote en sterke deelnemersveld was het moeilijker om in de medailles te eindigen. Dat is Eefje Henkelman toch gelukt met een derde plaats in de elite A, samen met de Engelse Barbara Capper. Anouk Dols wist zilver te winnen in de gemengd dubbel B met AusRacketlonGuy Leigh Sands en ik won met Steffen Neuman zilver in de heren dubbel B. Zowel in de kwartfinale, als in de halve finale stonden we nog ver achter voor het tennis en de slechtste sport van Steffen is tennis. Extra leuk om dan onverwachts toch nog net te kunnen winnen.

  Ondanks dat het al de 25e editie was, was het voor mij pas de eerste keer dat ik meedeed. Maar dat gaan vast meer keren worden.  Voor jou volgend jaar een eerste keer?

  Guus van de Burgt

  Beelden en uitslagen