• Record aantal deelnemers voor NK dubbels

  • NK Dubbels 2017

    Met 63 spelers verdeeld over 41 koppels was er op de zaterdag voor kerst een record in het aantal deelnemers op een NK dubbel. En dan zijn de spelers die zich na de inschrijving door een blessure weer moesten terugtrekken niet meegeteld. Bij deze geblesseerden zaten ook de titelverdedigers uit de heren dubbel en de gemengd dubbel. Ook bij de damesdubbel was de titel vacant, want de winnaars van vorig jaar hadden zich nu niet ingeschreven. Daarnaast konden er dit NK voor het eerst buitenlanders meedoen. Zij kunnen wel het toernooi winnen, maar uiteraard niet de Nederlandse titel.

    Vooraf beloofde de heren dubbel een spannend onderdeel te worden, want dubbeltoernooien worden de laatste jaren gewonnen door Alwin Krist en Onno Quik, of door Simon van Opstal met zijn zwager Martijn Franken. Zij spelen echter nooit in dezelfde toernooien. Door blessures bij zowel Alwin als Onno, kwam het nu nog niet tot een clash en namen Simon en Martijn hun titel over. In de finale tegen Waldo van Spijk en Guus van de Burgt was squash het cruciale onderdeel. Simon en Martijn stonden 14-6 achter, maar wisten toch nog met 21-19 te winnen. Alleen in deze wedstrijd is er echt gedubbeld met squash, dus met vieren tegelijk op de baan. Dat leverde spectaculaire rally's op en veel beleving bij de toeschouwers.

    Anouk Dols en Guus van de Burgt wonnen allebei hun eerste Nederlandse titel in de A door in de finale Renée Bosse en Waldo van Spijk te verslaan. Renée won wel samen met Daisy Bommeleyn de Nederlandse titel in de dames dubbel. Het toernooi bij de dames werd weliswaar gewonnen door Anouk Dols en Nina Laskey, maar Nina is niet-Nederlands en dus kon dit koppel de Nederlandse titel niet winnen. Evenzo wonnen in de heren dubbel C Antoine Verdoucq en Michiel de Vos het toernooi, maar werden Ruud Jacobs en Thijs Segeren Nederlands kampioen. Ruud en Thijs werden zelfs maar derde in het toernooi, maar omdat zij tijdens het toernooi nog niet tegen de nummer twee van het toernooi hadden gespeeld, is die wedstrijd alsnog gespeeld met Ruud en Thijs als winnaar. Koppels die (deels) buitenlands zijn mogen dus meedoen, maar niet beïnvloeden wie Nederlands kampioen wordt.

    De andere winnaars zijn: Anne de Maeyer en Sharon Stiekema in de DD C, Marvin Rompis en Janneke van Nes-Boonstra in de GD C, Kristel van den Broek en Leonie van der Meulen in de DD D en Stefan Nieuwenburg en Onno Willemse in de HD D.