• Nederlanders succesvol op Racketlon toernooi te Lanzarote

  • Van 3 tot 5 maart werd op het Canarische eiland Lanzarote het derde World Tour toernooi van dit jaar gespeeld. Met goud voor de Nederlandse dames Laura Smits en Kirsten Kaptein in het A-vrouwendubbel,  zilver voor Laura Smits en brons voor Kirsten Kaptein in de vrouwen elite singles en goud voor Luke Barnes (Engeland) en Kirsten Kaptein in de mix A dubbel was dit een geslaagd toernooi, met een Nederlands tintje.

    Op 4,5 uur vliegen vanaf Schiphol bevinden zich de Spaanse Canarische eilanden, waaronder Lanzarote. Het Deense hotel resort 'Club la Santa', een hotel met all-inclusive sportmogelijkheden, met onder andere windsurfen, padel, atletiek, basketbal, zwemmen, wielrennen en golf, was de locatie voor dit IWT Racketlon toernooi. Drie Nederlanders speelden mee. Erik Roelofsen speelde mee in de heren C en haalde hier een verdienstelijke vijfde plaats. Daarnaast behaalde hij samen met Laura Smits de halve finale in de mix A dubbel en speelden ze uiteindelijk een zeer spannende wedstrijd om het brons. Helaas trokken ze, na een goede inhaalslag bij tennis, toch net aan het kortste eind. De tegenstanders hadden slechts 8 punten nodig bij tennis, Erik en Laura kwamen tot een 16-4 voorsprong, waarna er 4 tegenpunten werden geïncasseerd. Kirsten Kaptein speelde met de Engelsman Luke Barnes en samen wonnen ze, zonder een tennisracket aan te raken, deze klasse. De Duitse combinatie Anastasiya Bruzgina en Ulrich Schlepphorst werd 2e.

    Beide Nederlandse dames speelden mee in de singels A klasse en na enkele spannende wedstrijden met veel tennis in een heerlijke zon, maar afgekoeld door een straffe wind, resulteerde dit in een tweede plaats voor Laura en een derde plaats voor Kirsten. De onderlinge wedstrijd voor de 2e plaats werd hierbij door een gummyarm beslecht. De Duitse Anastasiya Bruzgina won de titel. Samen speelden de Nederlandse dames het damesdubbel en wonnen hier met wederom een gummyarm, en na het wegwerken van vier matchpoints, het goud. De Zwitserse Esther Dübendorfer en Tanja Omlin werden tweede. In de hoogste herenklasse won toernooidirecteur en FIR voorzitter Kresten Hougaard (Denemarken) het toernooi door in de finale van landgenoot Morten Jaksland te winnen. Een verbetering ten opzichte van vorige week, waar Kresten in het Zweedse Malmö nog het onderspit delfde in de halve finale tegen Jaksland. Samen wonnen de heren het goud in het heren A dubbel.

    Ook voor partners, familie en vrienden is het Lanzarote resort geen straf en daarmee prima met het toernooi te combineren. Het resort heeft een groot zwembad, een meer voor kajakken en windsurfen, vier restaurants en enkele bars. Daarnaast kan men op het eiland vele vulkaanwandelingen maken of andere bezienswaardigheden bewonderen en/of lokale producten proeven.

    alle uitslagen