• Nieuwe Nederlandse wereldkampioen

 • Taavi is wereldkampioen en wint ook nog zilver op WK dubbels.

  Bij de WK dubbels waren zes Nederlandse deelnemers. Taavi Suorsa speelde samen met zijn Finse vriend Juho Vuorinen. Zij haalden de finale van zowel de 45 plus als de B. In de 45 plus hadden zij weinig kans, maar in de B wonnen zij met 2 punten verschil van een Oostenrijks koppel. Ditzelfde koppel had eerder in de kwartfinale met ook slechts twee punten verschil Guus van de Burgt met zijn Duitse partner uitgeschakeld, waarna zij uiteindelijk 5e werden. Één plekje beter dan Guus met Erik Roelofsen in de HD 40 plus. De GD B was erg sterk bezet en Erik en Laura Smits eindigden in de middenmoot. Samen met Stine Krogsoe greep Laura net naast het brons in de dames dubbel B. Zij verloren deze strijd op gummi-arm. Koen Hageraats en Guidi Weijel speelden hun eerste internationale racketlontoernooi. Koen is een zeer goede tafeltennisser en Guidi een verdienstelijk tennisser en samen oefenen ze veel op badminton en squash. Kan dat tot een verrassende titel in de HD C leiden? Ze wonnen twee van hun vier wedstrijden en werden 6e.

   

  Twee keer zilver voor Guus op Nußloch open.

  Omdat er op de WK alleen werd gedubbeld was er aansluitend nog een enkeltoernooi. Alleen Laura, Erik en Guus deden hier aan mee. De anderen moesten voor competities terug naar Nederland. Laura had een zware loting en verloor in de kwartfinale van de latere winnares. Erik overkwam hetzelfde maar al in de achtste finale van de heren enkel C. Hij had zelfs de minst dikke nederlaag. Guus speelde voor het eerst mee in de 40plus. De finale haalde hij overtuigend, maar in de finale leed hij een grote nederlaag. Zo was ook zijn optreden in de heren enkel B. Toch twee zilveren medailles waar eerder brons de beste prestatie was in de enkel.

  Nußloch heeft een mooi racketcentrum met ook sauna en fitness voor de deelnemers, een goed restaurant en een mooi terras met schildpadden in de vijver. Op zaterdagavond was er een pastaparty met dj. Aansluitend was er een toernooi bierpong. Dat klonk ons erg als een drankspelletje. Er wordt ook wel bij gedronken, maar de glazen waren minimaal gevuld, want de insteek is een leuk spelletje en niet dronken worden. Je kunt gewoon meedoen! Dat geldt ook voor het toernooi. Vijf uur rijden vanaf Utrecht en je kunt op het terrein kamperen. 3-5 augustus zal hier de German Open gespeeld worden.

   

  Uitslagen Nederlanders op WK