• 2x Brons op de King of Rackets

 • 3x winst van Alwin Krist op top 10 speler in de herenenkel. Brons bij het debuut van Edwin Gutknecht in de senioren 50+ klasse en brons in de senioren 45+ herendubbel voor Erik Roelofsen (samen met Belgische partner Hans Van Daele).

  Op 1 juni startte de King of Rackets, één van de Super World Tour toernooien op de internationale racketlon kalender. Van de 9 Nederlandse deelnemers kwamen er 5 op vrijdag in actie in de dubbels. Helaas regende het de hele dag, waardoor de wachttijden bij het tennis (slechts 2 binnenbanen, in plaats van de 6 gravelbanen buiten) soms opliepen tot een uur.

  Alle Nederlanders speelden in de Mixdubbel-B klasse. Eefje Henkelman en Guus van de Burgt, kwamen tot de halve finale die zij verloren van de latere winnaars (en vroegere tot 10 spelers) Jermaine Manners en Silke Altman. Voor Laura Smits en Erik Roelofsen waren de Engelse tegenstanders te sterk in tafeltennis en squash. In hun laatste wedstrijd namen zij wel revanche op Ester Dübendorfer en Michael Holm Kristensen, op de vorige 2 toernooien (het IWT Lanzarote Open en het WK Dubbels in Nußloch) werd nog verloren, deze keer wonnen zij met 1 punt verschil. Alwin Krist met Duitse partner Rahel Grothmann verloren ook de 1e wedstrijd en eindigden nog met een winstpartij.

  Vanwege hun ranking waren Laura en Eefje in de Elite klasse van de damesdubbel geplaatst. Het niveauverschil met Lieselot de Bleeckere en Nathalie Paul (nummer 3 en 4 op de wereldranglijst) bleek te groot. Na het squash was het verschil te groot om dit op hun sterkste onderdeel, tennis, nog in te halen. De plek voor het brons moest worden afgebroken omdat de halve finale van de gemengd-dubbel voorrang moest krijgen. Alwin en Guus verloren de 1e wedstrijd in de herendubbel B van de latere finalisten. De overige drie wedstrijden werden wel gewonnen, een 9e plek.

  In de Herendubbel 45+ klasse speelde Erik Roelofsen met Hans van Daele. In de 1e ronde werden 3 van de 4 onderdelen gewonnen van een Belgisch/Deens koppel, wat voor de winst zorgde. In de halve finale zorgden zij voor een verrassing door het tafeltennis te winnen van hun Duitse clubgenoten (van de Moerser Racketlon Verein) Frank Kleiber en Thomas Knaacke. Ook in badminton namen zij een brutale voorsprong, er werd uiteindelijk nipt verloren. In squash leek Erik ook voor een verrassing te zorgen, maar na een comeback, van 11-7 tot 12-12, maakte Thomas 9 punten op rij. In tennis had het Duitse koppel genoeg aan 11 punten, op 13-11 werd deze stand bereikt. Toch een prima resultaat! In de wedstrijd voor het brons werd het erg spannend. Na een achterstand van 1 punt na squash werd het tennis gewonnen met 21-19. Zij winnen het brons met 1 punt verschil.

  Zaterdag en zondag knapte het weer op en kon er in de zon op de gravelbanen buiten getennist worden. Zoals gebruikelijk werden in het weekend de singelwedstrijden gespeeld.

  Alwin Krist had al twee jaar niet meer in de open klasse aan de enkel meegedaan en had dus geen ranking meer in de heren enkel. Hij was verbaasd dat zijn inschrijving in de Elite klasse was geaccepteerd, maar maakte deze inschrijving meer dan waar. Na winst tegen Richard Middleton won hij ook nog van drie spelers uit de top 10. Na winst op Emanuel Schöpf, verloor hij van nummer 1 van de wereld Lukas Windischberger. In de 2 opvolgende wedstrijden won hij van  Duncan Stahl en Benjamin Graenicher en eindigde op de 5e plek in een deelnemersveld van 24 spelers. Dat is een heel mooi en knap resultaat.

  Anouk speelde in de dames Elite klasse (vorig jaar was ze op de King kampioen in de B-klasse). Helaas kwam zij vooral te kort in het onderdeel badminton en kon geen wedstrijd winnen. Guus van de Burgt haalde de halve finale in de Heren-B klasse, helaas verlies tegen de latere winnaar Nicolas Lemercier uit Frankrijk, ook de wedstrijd voor brons werd verloren.

  Wel Brons voor Edwin Gutknecht in de 50+ klasse, winst in zijn eerste wedstrijd tegen Graham King uit Zwitserland. In de halve finale verloor ook hij van de latere winnaar. Helaas bleek zijn tegenstander in de wedstrijd voor het brons op zondag al verdwenen. Een walk-over voor brons.

  Ook werd er gesingeld door Erik Roelofsen (heren C en 45+) Sander Geursen (heren D) en Steve Rayson (heren C en 55+). Helaas zonder opmerkelijke resultaten. Klik hier voor alle resultaten van de Nederlandse spelers.

  De King is één van de gezelligste toernooien van de tour. Op ca. 2 uur rijden van Utrecht, een aanrader voor alle Nederlandse spelers die een keer internationaal willen spelen. Dit jaar 9 deelnemers, gaan we volgend jaar met 15 man?!