• NK Racketlon Dubbels

 • Vincent en Reinoud pakken de titel

  Zaterdag 9 juni wisten ca. 40 deelnemers racketcentrum de Geeren te vinden voor de meerkamp van tafeltennis, badminton, squash en tennis. Sinds 2010 organiseren Reinoud Moens en Vincent Rooker dergelijke toernooien. Zij zijn actief bij badmintonclub Inside '82 en tennisvereniging de Geeren. Een mooi sportcentrum met voldoende speelmogelijkheden. 2 Tafeltennistafels, 3 badmintonvelden, 4 squashbanen en voor tennis 4 binnen- en 2 buitenbanen werden gebruikt om de wedstrijden te spelen
  De voorgaande drie jaar was er tijdens het NK singles meer animo, met telkens meer dan 60 deelnemers. Alle onderdelen werden in een poulesysteem afgewerkt.

  In het gemengd dubbel ging de titel naar de Groningse Kirsten Kaptein en Alwin Krist uit Houten. Als 2e eindigden Ronald Karsenbarg en Sara Houweling, zij wisten de laatste 2 onderdelen te winnen, maar voor Alwin en Kirsten was de voorsprong bij tafeltennis en badminton was voldoende voor de titel.
  De organisatoren Reinoud en Vincent gingen aan de haal met de titel in de A-klasse bij de heren. In al hun partijen verloren ze tafeltennis en squash, maar haalden zij voldoende punten bij het badminton en tennis. Beide wedstrijden werden gewonnen met een verschil van slechts 5 punten. Als 2e eindigden Alwin Krist en Mark de Rijter, die in hun onderlinge duel met 7 punten wonnen van Guus van de Burgt en Waldo van Spijk, welke afgelopen jaar nog als 2e eindigden.
  In de B-klasse pakte Koen Hageraats, eredivisiespeler (en landskampioen) tafeltennis met zijn maatje Guidi Weijel (een 3 in tennis) de winst. Zij willen volgend jaar een gooi gaan doen naar de titel in de A-klasse.
  Ook in de C-klasse deed er een eredivisiespeler mee, Harald Hiemstra, badmintonner van BC Amersfoort kroonde zich met Thye Matulessya tot kampioen. Zij werden 1e in de poule en wonnen daarna in de finale van Joran van Heyningen en Martijn Zijlstra. Als 3e eindigden Hajo de Boer en Erik Bakhuijs, met als extra vermelding dat Erik op deze dag maar liefst 7 wedstrijden speelde in de herendubbel en de gemengd dubbel.

  Verder de complimenten voor de prima organisatie weer, tot volgend jaar?!

   

  klik hier voor alle winnaars en de uitslagen