• Alwin en Miriam Nederlands Kampioen

 • Paul Twisterling kon door een blessure helaas zijn titel niet verdedigen. Er waren sowieso weinig deelnemers in de heren A. Van de vier inschrijvingen vielen er last-minute nog twee af. Gelukkig wilde Koen Hageraats zowel in de B als in de A meedoen. In de B verloor hij in een zeer spannende finale met twee punten verschil van Mark van Beek. In de A kon hij zijn klasse met tafeltennis ook etaleren, maar wist hij in de andere sporten niet genoeg punten te verzamelen om een wedstrijd te winnen. De titelstrijd ging hierdoor net als in 2016 tussen Alwin Krist en Guus van de Burgt. Guus begon sterk met 21-5 winst in tafeltennis en een tussenstand van 8-8 in badminton. Daarna was Alwin echter veel sterker met onder andere 21-5 winst in squash. Na een jaar heeft Alwin zijn titel als Nederlands kampioen Racketlon dus weer heroverd.

  Bij de dames zijn twee poules van drie gespeeld met daarna kruisfinales. Miriam Verbeij en Kiki Geerdink wonnen hun poules en de halve finales. In de finale legde Miriam een stevige basis door 21-2 het tafeltennis te winnen. Bij badminton won zij nog 6 punten tegen Kiki die bij dit onderdeel in haar drie voorgaande wedstrijden vandaag pas 1 punt had verloren. Het squash ging knap naar Kiki met 21-13, maar daarna kon Miriam het in haar sport, tennis, afmaken met 21-6. Hierdoor is Miriam voor het eerst Nederlands kampioene Racketlon.

  De heren enkel C was vandaag de sheet met de meeste deelnemers waaronder drie uit de familie Terpstra. Met zo velen deelnemen betaalde ook uit: Alex ging er met de titel vandoor na een +1 winst in de halve finale op de als tweede geplaatste Erik Bakhuijs en een +10 winst in de finale op de als eerste geplaatste Steve Rayson.

  In de heren enkel D is in poules van drie gespeeld. De finalepoule was erg spannend met slechts 1, 3 en 5 punten verschil per wedstrijd. Uiteindelijk won Björn Klaassen Bos al zijn potjes en dus de titel. In de dames enkel C won degene die van de deelnemers het meest aanwezig is op Nieuwe Sloot, maar eigenlijk turnster is en dus goed voelde dat ze nu andere spieren moest gebruiken: Ingeborg Houdijk.

  Het was gezellig druk vandaag bij Nieuwe Sloot, want naast de NK Racketlon waren er ook de clubkampioenschappen van de tennis. Mede hierdoor was de catering uitstekend: naast een uitgebreide lunch kon je ’s-avonds ook nog mee barbecueën. De wedstrijden liepen mooi op schema, ondanks wat last-minute afzeggingen. En als je prijs had, dan mag je nog een keer terug komen om een uur de vrij nieuwe sport padel te spelen. Bedankt voor de goede organisatie Gerben de Groot!

  alle uitslagen