• Vanaf woensdag 22 augustus vindt het WK Racketlon plaats in Schlieren, bij Zurich in Zwitserland. In 5 dagen wordt het wereldkampioenschap afgewerkt voor de singels in de leeftijdsklasses en de open klasses, verder ook de nationale teams.

  Een Nederlandse afvaardiging van 10 spelers zullen in de diverse klasses meedoen. Op woensdag start het toernooi met de leeftijdsklasses.

  Dames onder 21

  Nienke Veldkamp, speelt in de dames Onder 21 tegen de Oostenrijkse Irina Olsacher, nog niet veel internationale wedstrijden, maar gezien de uitslagen een sterke badmintonster. Nienke heeft als sterkste onderdeel squash, maar is de afgelopen maanden in training op vooral tafeltennis en badminton.

  Heren 65+

  Steve Rayson, de huidige wereldkampioen in deze klasse, zal het dit jaar een stuk zwaarder gaan krijgen dan 2 jaar geleden. Hij start tegen de als 2e geplaatste Deense Graham Cain, uit Denemarken. Een eerder ontmoeting was ruim in het voordeel van Graham.

  Heren 60+

  Marc Veldkamp, enige tijd geleden dat hij internationaal singels speelde, neemt het op tegen de Finse Ari Kujala. Al een paar maanden blessurevrij aan het trainen, kan hij genoeg punten halen met tafeltennis en badminton en daarna in zijn sterkste onderdeel squash toeslaan?

  Heren 45+

  2 Nederlandse deelnemers, Erik Roelofsen als 8e geplaatst heeft een bye in de 1e ronde en daarna een onbekende Fransman, Jean Sébastien Dubois, als tegenstander. Alwin Krist speelt zijn 1e ronde tegen de Tsjechische Jan Port.

  Heren 40+

  Waarschijnlijk de jongste deelnemer in deze klasse is Guus van de Burght. Deelname in deze klasse is toegestaan als je in dit jaar de leeftijd van 40 behaald. De eerste wedstrijd tegen Mikko Nissinen, onafhankelijk van het resultaat zal vooral zijn 2e wedstrijd lastig worden. Jermaine Manners (voormalig top-10 speler) of Balász Francia (huidige Europees kampioen in deze klasse).

  Op donderdag en vrijdag is het teamtoernooi. Wegens afwezigheid van een Nederlands team in de afgelopen 2 jaar, zullen we in de 2e divisie uitkomen. Vanwege de individuele rankings zijn we hier wel als 1e geplaatst en gaan we voor promotie naar de 1e divisie. Het team bestaat uit Alwin, Guus, Koen, Erik, Steve, Marc, Kirsten en Nienke. In een poule van 3 wordt gespeeld tegen het Elite team van USA en team 5 van Zwitserland. Het om de 1e positie in de poule. Na deze wedstrijden volgt nog een poule, als het goed is voor plek 1 t/m 3.

  In de loop van vrijdag zullen de 1e wedstrijden van de open klasses starten.

  Heren A

  Alwin is met een wildcard, dankzij 3 overwinningen op top 10 spelers eerder dit jaar, toegelaten in de Elite klasse. Op de King of Rackets in Oudenaarde won hij nog van de als 6e geplaatste Duncan Stahl. Tafeltennis ging weliswaar verloren met 21-13, badminton en squash won Alwin met 21-5 en 21-6. Kan Alwin dit nogmaals herhalen?

  Dames A

  Kirsten Kaptein, al geruime tijd in de top 10 van de wereldranglijst, moet het opnemen tegen de Duitse Astrid Reimer-Kern. Het 1e onderdeel tafeltennis zal geen probleem zijn voor Kirsten, gevolgd door een spannende badmintonwedstrijd. Na het squash, het sterkste onderdeel van Astrid, zal de voorsprong waarschijnlijk een achterstand geworden zijn en gaat het om het laatste onderdeel. Kan zij Astrid ditmaal kunnen verrassen..

  Heren B

  Guus, als 11e geplaatst, heeft een bye in de 1e ronde. De 2e ronde, waarschijnlijk tegen Ashutosh uit India, wordt echter een zware opgave. In een vorige ontmoeting was de wedstrijd al gespeeld voor tennis. Het badminton van Guus is sindsdien echter een stuk verbeterd.

  Dames B

  Nienke speelt tegen Dorothee Gazeau uit Frankrijk. Zij heeft als sterkste onderdeel badminton. Maar er zijn kansen voor Nienke als zij het onderdeel squash met ruime cijfers kan winnen.

  Heren C

  Een schema met maar liefst 64 spelers. Koen heeft de Duitse Michael Holzinger als tegenstander. Koen heeft als sterkste onderdeel tafeltennis, maar sinds een paar maanden grote progressie geboekt in de andere onderdelen. Wist al in een oefenwedstrijd van Guus te winnen, gaat Koen voor goud? Erik speelt zijn 1e wedstrijd tegen Julien Liu MIng uit Zwitserland

  Heren D

  Guidi Weijel speelt zijn 1e wedstrijd tegen de als 1e geplaatste thuisspeler Marc-André Rauber, indien blessurevrij maakt Guidi een goede kans. Marc is wegens een ontbrekende ranking in de D categorie geplaatst. Tegen de Franse Matthieu Beurel-Diamant, na tafeltennis in de achtervolging. Na squash een voorsprong?

  Heren E

  Over Loek van de Goor hebben we geen informatie. Waarschijnlijk woonachtig in Zwitserland is dit ook voor ons een onbekende speler. Op de Zwitserse ranglijst is hij wel terug te vinden.

   

  Uiteraard wensen we alle Nederlanders veel succes toe met veel leuke wedstrijden.

  Go teamNL!

  NL-wedstrijden