• Zaterdag 1 september werd wederom een racketlon toernooi gespeeld in Alphen aan de Rijn. Organisator Gerben de Groot lukt het om met de inschrijvingen 3 leuke klasses in te delen.

  De dames werden samengevoegd met de heren C/D en speelden een uitspeelschema van 8 spelers. In finale was het uiteindelijk Maarten Broekstra die te sterk was voor Bert van den Brink (21-18 21-15 21-7). Maarten heeft vandaag zijn tennisracket niet aangeraakt, elke wedstrijd was na het onderdeel squash al beslist.

  In de Heren B-klasse werd er in 2 poules van 3 gespeeld, waarna de winnaars hiervan de finale speelden. Guidi en Gerben stonden in deze finale tegenover elkaar. De 1e 2 onderdelen konden tegen elkaar worden weggestreept. Gerben won het tafeltennis met 21-5, terwijl Guidi badminton met 21-5 kon winnen. Het squash werd met slechts 2 punten beslist in het voordeel van Gerben. Om te winnen moest Guidi een achterstand van 2 punten goedmaken. Met tennis als sterkste sport was dit uiteindelijk geen probleem. Guidi won met 21-9 en daarmee kampioen in de B-klasse.

  In de heren A waren slechts 3 deelnemers. Waldo van Spijk en Guus van de Burgt speelden niet voor het eerst tegen elkaar. Alleen het eerste onderdeel werd door Waldo gewonnen (21-16). Badminton en squash ging met ruime cijfers (2x 21-7) naar Guus. Ook het afsluitende onderdeel tennis ging met 21-18 naar Guus. 

  Daarna was het, nieuwkomer in de A, Koen Hageraats die duidelijk kwam maken dat de Nederlandse top er een nieuwe speler bij heeft. Met zijn sterke tafeltennisspel zal hij het elke Nederlandse racketlonner lastig maken. Waldo werd met 21-2 verslagen, terwijl Guus maar 3 punten kon maken. Ook zijn badminton is de laatste maanden sterk verbeterd, tegen Waldo en Guus won hij met 21-11. Squash zijn toch de sterke onderdelen van Waldo en Guus. Maar ook hier liet Koen zien dat hij grote progressie heeft gemaakt. Waldo werd verslagen met 21-11 en tegen Guus waren 15 punten genoeg om de wedstrijd te winnen. Koen wordt voor het eerst kampioen in de A -klasses. Gefeliciteerd!

   

   

  alle uitslagen