• Op 22 december is voor het eerst de Benelux Open gespeeld bij Top-Shot in Etten-Leur. De meeste deelnemers kwamen nog steeds uit Nederland. Maar de Belgen die meededen presteerden juist opvallend goed. De finale van de heren enkel C was zelfs een Belgisch onderonsje waarin Erwin de Ley van Neelke Vernaillen won. Neelke speelde evenals Pascalle van Nielen mee bij de heren, omdat in de dames enkel A helaas de derde deelneemster een paar dagen voor het toernooi moest afzeggen.

  Met 64 spelers en 73 inschrijvingen was het toernooi druk bezet. Vooral omdat je aan twee onderdelen kon meedoen was het voor organisator Onno Quik een hele uitdaging om alle wedstrijden op één dag gepland te krijgen. Door de flexibele instelling van de deelnemers is het toch gelukt om alles tot en met de finales uit te spelen. En dat terwijl sommigen toch twee finales haalden. De debuterende spelers Shelley Bontje en Erwin de Ley wisten zelfs twee onderdelen te winnen. Shelley won de dames enkel D en de gemengd dubbel D samen met haar vriend Robert Ewing. Erwin won naast de heren enkel C ook de gemengd dubbel C samen met Eef van Remoortere.

  Het waren niet alleen veel inschrijvingen, maar ook een sterk deelnemersveld. In de heren enkel B werd Jonathan Rucquoy, begin december Belgisch kampioen geworden in deze categorie, slechts derde. Omdat hij in de halve finale met twee puntjes verschil verloor van Sjoerd van Belle. De finale was ook spannend. Hierin haalde Sjoerd vier punten meer dan Tycho Dekkers.

  In de heren enkel A was er een grote verrassing in de eerste ronde, want nummer 5 van Nederland, Martijn Franken verloor van nummer 32, Guidi Weijel. Hierbij verloor Martijn alleen zijn eigen sport, het tennis en werd de wedstrijd beslist door een gummi-arm. De andere twee spannende potten in deze sheet werden allebei door Jos Meerman gewonnen. In zijn halve finale won hij de laatste negen punten op rij met tennis waardoor hij de wedstrijd met +1 won van Koen Hageraats. In de finale won hij met +2 van Guus van de Burgt.

  Ook in de heren dubbel A wist Guidi, samen met Koen, nipt, +2, te winnen van Martijn, die samen speelde met zijn broer Erik. In de finale boekten Koen en Guidi een ruimere overwinning ondanks dat ze het badminton verloren in de dubbel terwijl ze in de enkel tegen dezelfde tegenstanders allebei het badminton hadden gewonnen.

  In de gemengd dubbel A wisten de Belgen Neelke en Jonathan hun beide poulewedstrijden ruim te winnen en pakten daarmee de titel. De heren dubbel C/D was een prooi voor de voormalig Nederlands kampioenen heren dubbel C Erik Tuenter en Thijs Ronhaar: een succesvolle comeback na jaren afwezigheid.

  Benieuwd naar de andere uitslagen? Deze kun je hier vinden.