• NK dubbels prooi voor nieuwe lichting top racketlonners

 • Koen Hageraats en Guidi Weijel zijn Nederlands Kampioen heren dubbel geworden door te winnen van het zeer ervaren koppel Paul Twisterling en Alwin Krist. Bij de NK singels werden zij ook 1e en 2e, na winst op Paul en Alwin, die in de jaren daarvoor steeds om het kampioenschap streden. Koen (9e op de Nederlandse ranglijst tafeltennis) en Guidi (hoofdsport tennis) leggen zich sinds ca. twee jaar toe op racketlon en maken een enorme progressie door op de andere 3 sporten. Koen en Guidi zijn inmiddels badmintonners en squashers op landelijk niveau. Koen kreeg bij de London Open een wildcard voor de elite en had op een haar na gelijk Dan Busby, de nummer 4 van de wereld te pakken.

  Koen werd met Laura Smits ook Nederlands Kampioen in de gemengd dubbel. Zij versloegen Paul Twisterling en Marjoke van Doeland, de wereldkampioenen 40+ bij de afgelopen WK. Ook wonnen zij van Alwin Krist en Karin Geertsma (voormalig top-10 speelster van de wereld). Met steeds een grote overwinning in het tafeltennis en het sterkste onderdeel van Laura, tennis, als laatste kwamen zij niet in gevaar. 

  Karin werd met Marjoke Nederlands Kampioen dames dubbel door van het jonge duo Laura en Nienke Veldkamp te winnen. Nienke (hoofdsport Squash) heeft in een jaar tijd enorme progressie gemaakt in de drie andere sporten.

  Naast de gebruikelijke vertrouwde gezichten waren er dit keer een aantal nieuwkomers uit de Squash. Bas Martinot, Frank Goossen en Roel Zwagerman deden voor het eerst mee in de heren B. Bas won deze categorie met zijn partner Gerben de Groot. Hopelijk zien we deze spelers vaker terug tijdens de racketlon-toernooien.

  Gemengd dubbel C werd gewonnen door Alex Terpstra en Demi Lensselink, zij versloegen het Groningse koppel Jeroen Baars en Neel Klappe.

  De laatste wedstrijd van het toernooi was de finale heren dubbel C tussen de koppels Martin van Meerkerk / Huib Rabouw en Mitchel Lensselink / Alex Terpstra. Het was een prachtige titanenstrijd die uitmondde in een volledig gelijke stand (TT 21-9 Badminton 2-21 Squash 21-16 Tennis 21-19) waardoor het beroemde en beruchte gummi arm punt de beslissing moest brengen. Het koppel Mitchel /Alex moest serveren, het werd een hele lange rally met enkele ballen op de lijn en uiteindelijk sloeg het koppel Michel / Alex de bal uit: Martin en Huib Nederlands Kampioen heren dubbel C.

  De prijsuitreiking was met een hapje en een drankje op het zonnige terras van Tennis & Squash centrum Nieuwe Sloot. Het was een geslaagd toernooi!!