• We hebben lang moeten wachten op het eerste Nederlandse racketlontoernooi van 2020, maar zaterdag 1 augustus was het dan eindelijk zover. Het was niet alleen bijzonder dat het eerste toernooi pas zo laat in het jaar is, maar ook dat er meer vrouwen dan mannen meededen. De damesdubbel was met 8 deelnemers de grootste categorie. Veel dank hiervoor aan Kiki Geerdink die haar vriendinnen had geënthousiasmeerd om mee te doen. Ze was alleen niet zo beleefd om haar vriendinnen te laten winnen, dus samen met Won van Kalsbeek won zij dit onderdeel.
    De ster van het toernooi bij de dames was echter Nienke Veldkamp. Naast squash heeft ze de afgelopen jaren ook meer getraind in de andere onderdelen en dat betaalde nu uit met winst in de damesenkel en in de mix.
    De enige die dit toernooi al zijn wedstrijden won was Berthold van Veen. In de finale van de herenenkel B won hij in een Voorschotens onderonsje van Gert-Jan Lelieveld. In de herendubbel haalde hij in de finale samen met zijn partner, Erik Bakhuijs net één punt meer dan gelegenheidsduo Guus van de Burgt en Maarten Broekstra. Deze laatste was de pechvogel van het toernooi, want ook in de finale van de herenenkel C had hij slechts één punt minder dan Martin van den Oetelaar.
    In dit stukje ligt de focus erg op de uitslagen, maar de sfeer van het toernooi lag op lekker samen sporten. Bij de prijsuitreiking werden de alcoholische versnaperingen dan ook als eerste gekozen en bij de afsluitende borrel overheerste een voldaan gevoel van lekker actief bezig te zijn geweest in een ontspannen sfeer en na alle training eindelijk weer eens potjes te hebben gespeeld.
    Spijt dat je er niet bij was? 5 september heb je een herkansing. Dan is, ook bij Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn, het volgende toernooi: Dunlop NK Enkels.