• Ranglijst

 • Check boven in het menu de meest actuele ranglijst.

   

  Enkele punten over de werking van de ranglijst: 

  - De ranglijst is vanaf 1 januari 2015 een gemengde ranking, wedstrijden tussen dames en heren worden gewoon meegenomen in de ranglijstberekening. Voor de damesranking worden de dames uit de gemengde ranking gefilterd.

  - De ranglijst wordt berekend na elk 'Ranglijst-Evenement'

  - Na 2 jaar inactiviteit 'verdwijnt' de speler van de ranglijst, de speler houdt echter zijn opgebouwde punten en de speler wordt weer geactiveerd zodra er weer wordt deelgenomen aan een evenement.

   - Dames kunnen bij deelname aan een damestoernooi (minimaal) één klasse hoger inschrijven (een D-speelster kan meedoen bij Dames C, of B/C speelster bij Dames A). Of kijk op de damesranglijst voor de juiste klasse.

  - Als je een wedstrijd wint, dan win je punten voor de ranking. Jouw tegenstander verliest datzelfde aantal punten. Bij een gelijke speelsterkte win je 25 punten. Heeft jouw tegenstander veel meer punten dan kun je tot 50 punten winnen. Heeft jouw tegenstandere echter veel minder punten dan win je vrijwel geen punten. Voor de wiskundigen zijn de punten voor de winnaar: 50 * [1-(1/[1+e^0.00693*(pv-pw)])], waarbij pv het puntenaantal van de verliezer is voor aanvang van het toernooi en pw dat puntenaantal van de winnaar.

  - Omdat de puntenverschillen in de top van de ranglijst te groot waren, zijn in de ranglijst van 1-1-2019 eenmalig alle punten boven de 1300 gehalveerd.