• Wereld Kampioenschappen 2018

 • FIR World Championships

  Vanaf 22 t/m 26 augustus 2018 worden in Schlieren (bij Zurich in Zwitserland), de Wereld Racketlon Kampioenschappen gehouden. Een groot evenement voor teams en singels in Open klasses en naar leeftijdscategorieën. Het WK Dubbels vindt in Nußloch, Duitsland plaats op 10 en 11 mei 2018.

  Hieronder het geplande speelschema voor het WK in Zurich:

   

  Woensdag 22 augustus  Singels senioren en jeugd  
  Donderdag 23 augustus  Singels senioren en jeugd Teamwedstrijden
  Vrijdag 24 augustus  Singels Elite/B/C/D/E, senioren en jeugd Teamwedstrijden
  Zaterdag 25 augustus  Singels Elite/B/C/D/E  
  Zondag 26 augustus  Singels Elite/B/C/D/E  

  (https://racketlonworldchampionships.ch/en/Welcome)


  Na de afwezigheid van Nederlandse teams tijdens het WK in Denemarken en het EK in Wenen afgelopen jaar hopen we dit jaar natuurlijk weer één of meerdere teams te kunnen opstellen.

  Daarom de vraag aan jou of jij dit jaar mee wil doen met één van de Nederlandse teams. Mail dan naar roelofsen@racketlon.nl en vermeld voor welk team (A/B/40+/45+/55+) je zou willen uitkomen.

    

  Teamsamenstelling en format

  Elite, B-teams, 40+ en 45+ teams:

  Minimaal 4 heren, maximaal 6
  Minimaal 1 dame, maximaal 2
  Te spelen onderdelen: 2 herensingels, 1 damessingel, 1herendubbel

  55+ team:

  Minimaal 4 heren, maximaal 6
  2 singels en 1 dubbel.

  Er wordt gespeeld tot 11 punten.

  Voor de Elite en B-teams is het format gewijzigd. De beste 8 teams (volgens het WK afgelopen jaar) spelen in de Championships Division en spelen voor de titel. De overige Elite-teams en B-teams worden in lagere divisies geplaatst en spelen dan voor een promotie naar de Championship Division voor het jaar daarop. Ook de indeling is vanaf dit jaar gewijzigd, er wordt niet meer gespeeld volgens een uitspeelschema, maar in een poule. Dit geeft daardoor de garantie dat er meerdere wedstrijden worden gespeeld (4 á 5). De senioren teams worden vermoedelijk wel in een uitspeelschema (of een poule, afhankelijk van aantal inschrijvingen) geplaatst.

   

   

   

  aanmeldingen